Редактор: e-mail: кадър bTVНад 60% от българите подкрепят развитието на българската ядрена

...
Редактор: e-mail: кадър bTVНад 60% от българите подкрепят развитието на българската ядрена
Коментари Харесай

Петкова: Анализът за нов блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще е готов през януари, българите искат ядрена енергетика

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Над 60% от българите поддържат развиването на българската нуклеарна енергетика, това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова, припомняйки резултатите от референдума по тази тематика, извършен през януари 2013 година. Дали обаче това ще стане с създаване на нов блок на АЕЦ „ Козлодуй “ ще отговорят специалистите.

Проучването за възможен 7-и блок на атомната ни електроцентрала, който е поръчан на най-хубавите експерти от Съединени американски щати, ще е готово до края на януари последваща години, стана ясно от думите на министъра. Петкова разяснява и тематиката с ТЕЦ-овете на въглища. Тя акцентира, че на процедура няма избран период, в който те би трябвало за бъдат затворени. Въпросът е, че централите на въглища ще бъдат задължени след 2025-а да заплащат нездравословните излъчвания от производството на ток. Това ще намали тяхната доходност, изясни Петкова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР